Novi Sad
28.01.2013.
12:48 > 13:31
Plakati Vojvođanske partije "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu" pojavili su se na više mesta u Novom Sadu.

Komentari 145

  • Jedan pripadnik svih

    01.02.2013 13:43
    Pozdravljam reakciju na dvadesetogodišnju devastizaciju Vojvodine!
    Ea da, Srba i svih koji žive, znači opet smo Srbi i svi koji u njoj žive. Ne "ostali" već "svi" ali se ipak Srbi naglašavaju što nije praksa nigde u svetu-zato nas i ne vole... Meni to lično ne smeta jer znam čija je to kreacija i tim ljudima bi se sudilo da je ovo pravna država(pomenuti od strane komentatora Etnic) Mislim da bi se sve to rešilo bez problema na nivou Autonomne Pokrajine i niko ne bi bio ni povređen ni oštećen, samo ne daju kolonisti, sve se odlučuje u BG. Pa ko još bolje zna kako dišu narodi Vojvodine od nas samih? Treba li nam tutor da nam kroji kapu kako se njemu čini ili odgovara i da nas zavadi kad god primeti da se slažemo i udružujemo? Sreća, ima ljudi vaspitanih normalno i otpornih na svakodnevne fašističke provokacije.
  • TT

    01.02.2013 09:42
    fašizam
    Prestanite sa lažima o vojvođanskom identitetu. Vojvodina nije etničko pitanje već razumsko pitanje. Mi se ne delimo po tome šta smo rodom, već kakvi smo vaspitanjem. Bagru, bitange, lopove ne volimo čiji god da su, a čestit svet je naš prijatelj kao što sam i ranije rekao.
    Vaša primitivna retorika o etničkoj podeli je nešto što u vojvodini ne postoji niti će ikada, koliko god da ste je vi doneli u svojim džepovima.

    Ispravka za komentatora Mađar - u ustavu ne piše srba i ostalih već srba i svih koji u njoj žive tako da ne trebate zbog te rečenice da se osećate kao neki Ostali već kao Svi.

    Borba protiv vojvodine je borba protiv ljudi, protiv života, protiv reda i rada, protiv zakona i protiv samih sebe. Vojvodina želi svoja prava i zaštitu od Vas koji joj otimate imovinu 25 godina, želi Autonomiju od vaše samovolje. Ako je ne date, onda će uzeti Nezavisnost.
  • Etnic

    01.02.2013 00:20
    Pa eto i mene lično vređa što me Ćosić i oni koji su ga doveli, ovim Ustavom naziva "manjinom" i pripadnikom pogdrupe "ostali". Tako je i počeo raspad SFRJ, idejom da sve teritorije izvan Srbije gde žive Srbi budu Srbija. Na kraju se završilo tako što su svi ti Srbi proterani i evo ih sada u Vojvodini, BG i Mačvi ponajviše...
  • Mađar

    01.02.2013 00:06
    Ehhh
    @Kimi
    Baš u tome i jeste stvar, u civilizovanom svetu niko više ne postavlja pitanje i nigde na javnom mestu se ne izjašnjavaš da li si Srbin, Turčin ili Mađar-samo u Srbiji. Samim tim što me na svakom mogućem formularu klasifikuju šta sam, potvrđujem da sam manjina i svrstavam se u podgrupu "ostali" jer nisam Srbin. Znači nije nego, znate vi dobro o čemu pričam...
  • @Kimi

    31.01.2013 20:36
    Za vojvođane niko nije ni većina ni manjina.

    To što je Srbija nakon ukidanja autonomije Vojvodini 1989. proglasila nesrbe manjinama, nas vojvođane apsolutno ne dotiče. Do tada su svi građani bili ravnopravni, i biće ponovo kada Vojvodina postane slobodna.


  • Kimi

    31.01.2013 19:52
    @Madjar
    izvini, a sta tebi u Srbiji kao pripadniku nacionalne manjine fali u odnosu na mene kao Srbina?
  • Paor iz Banata

    31.01.2013 17:20
    Pridtužite nam se!
    Paori svih vojvođanskih atara, pridružite nam se u odbrani žitnice od prodaje al-kaidi! Dole kolaboracionisti, bivši radikali i ostalih! Plakati su malko prezeleni-nekako brazilski, dajte malo više žute-boje žita i plave-boje Tisze i Dunava.
  • Mađar

    31.01.2013 17:10
    Diskrimincija
    Da, ali ne smemo zaboraviti da u Ustavu još uvek piše da je Srbija država Srba i ostalih. Krajnje diskriminišući ustav! Zašto, ako navodno imamo svi "jednaka prava", zašto sam uvek onaj "ostali", druga klasa građana?
  • 31.01.2013 14:57
    Konstituivnost svih građana je osnovna polazna taćka uvek i bila. Vojvodina neće biti država jednog ili više naroda, već svih njenih građana. Tako je u svakoj normalnoj državi. Etnička pripadnost je stvar davne prošlosti.
  • 31.01.2013 14:37
    Pripadnik jedne nacionalne manjine
    Bravo za predlog KONSTITUTIVNOST SVIH GRAĐANA.
  • Seljak

    31.01.2013 13:02
    @TT - došla maca na vratanca

    Nije loša zamisao, samo da ne bude opet centralizam prebačen iz Srbistana u NS, jer onda nama džaba sve, nećemo opet da nam ko drugi alavi na grbači. Toliko se kukolja nakotilo u Vojvodini, da je teško pripoznati šta je pšenica a šta korov. Čoveče, baš vala dosta je bilo, žito svud oko mene a prodaju mi buđav lebac od 40 deka za 50 dinara? I ko su ovi dripci što pišu sa kirilkom a pritom vriđaju sve što je vojvođansko? Šta bi s onom zemljom što prodadoše al-kaidi?
  • Salašar

    31.01.2013 11:39
    Podrška seljaka sa severa Bačke!
  • 31.01.2013 11:04
    http://www.republikainfo.com/index.php/izdvojeno/7240-povijesni-trenutak-u-bih-ostali-postali-ravnopravni

    Hoćemo da i Vojvodina u svoj Ustav stavi presudu Sejdić-Finci : KONSTITUTIVNOST SVIH GRAĐANA.
  • Ajvar

    31.01.2013 10:20
    Procesi su pokrenuti
    Nikako da skapirate Vojvodinu, kao što ni Kosovo niste kapirali. Kada bi ste ovoliko brinuli oko Vojvodine u svakom pogledu i na dnevnom planu, niko ne bi razmišljao da beži dalje od Srbije. ALI vi se uves setitie "srpskih" zemalja kao posedstva, kao teritorije, i tu vam stane svaka priča. Vas ne zanima kako se ovde živi i šta će biti sutra. NE, vas samo zanima želja za posedovanjem i sada pokušavate nekim metodama sile da ubedite nas Vojvođane u neke stvari. To tako ne ide i vidite kako je Kosovo otišlo. Pustite Vojvodinu na miru, uložite više pažnje na svakom nivou pa se ovakve stvari neće dešavati, ali dok god budete silili i samo mislili o Vojvodini na jednom planu, ideja nezavisnosti će samo jačati.
  • Rodjeni Novosadjanin

    31.01.2013 08:02
    Kakva zamena teza
    Kada vam neko nedeljama lepi ispred nosa gluposti kako je Novi Sad glavni grad Srbendije, to je onda ok (pritom su dosli iz PM u nas grad da ga ruze).
    A kada Mi Vojvodjani odgovorimo i kazemo sta mislimo o tome, eto ludila, separatizam, provokacije...ma jeb... se vise. Vojvodina ce biti ono sto Vojvodjani budu odlucili, vidimo se na referendumu!
    Drago mi je da postoji Vojvodjanska partija, da bar neko odreaguje na ova Srbijanska sranja po Vojvodini.
  • 31.01.2013 07:30
    Bruka
    Tako je, naslov je sistematski izokrenut!
    Kakav bre separatizam, dozlogrdilo je više i vreme je bilo da im neko zube pokaže iako ovo nije način-treba malo više glava da ih zaboli. Ovo sa kombinatima i Arapima, Rusima je van svake pameti a ovaj Antić zajedno sa Ćosićem pravac na Kosovo pa tamo ukidajte nešto čik ako smete.
    Da li ijednoj vlasti može biti normalno da ovakvim umobolnim potezima unište ono od čega žive-vojvođanskog seljaka? Da ubijaju domaće farme sa proizvodnjom organskog mesa i mleka uvozom mesa ko zna odakle? I to da se sistematski u beogradskim medijima pljuje sve što počinje sa V, a reč VOJVODINA izbegavaju u vestima, čak i u vremenskoj prognozi. a sve to dok sav normalan svet teži decentralizaciji i regionalizaciji.
    Tako je, paori su uz vas i nije nama ni do kakvog cepanja, a kolonistima koji sede u gradskim upravama kojima smetaju ove plakate poručujem da malo pročitaju istoriju Vojvodine i da pogledaju standard pokrajine kada je imala Ustavom zagarantovanu Autonomiju, sopstvene fondove za razvoj, penzioni fond itd. Možete ove ljude nazivati Komunjarama, separatistima itd. ali narod Vojvodine ne zaboravlja.
  • Ivek

    30.01.2013 18:06
    Ko sad opet spominje rat? Kakv Rat? Samo maluonme i poremećene osobe u svemu rat vide i satanizuju sve što se kosi sa njihovim mišljenjem. Razumem da se neko u ratu rodio i ne zna za drugo, ali na njihovu žalost ovo nije ni Slavonija ni Bosna a pogotovo ne Kosovo i ovde nema separatista. Ovo je Vojvodina, regija u kojoj dvadesetak nacija živi u MIRU i toleranciji i koja samo traži ustavom zagarantovana prava koja su 15 godina bila ukinuta de facto i de jure a u poslednje vreme ona postoje samo na papiru. Velika je razlika u pojmovima -Separatista- i -borac za prava-, isto tako autonomaši i separatisti nisu isto. Separatisti jesu zanemarljivo nebrojni, ali pravdoljubivih autonomaša je mnogo više u Vojvodini nego što je iko spreman da prizna i u to svi budite sigurni, treba o tome raspisati referendum!
  • how yes no

    30.01.2013 17:47
    @Obrad - Sramota
    "Stvarno sramotni i provokativni plakati!! Najmanje što nam treba u ovim vremenima su nova ratna žarišta, koja verovatno neki političari priželjkuju !"

    Znamo koji političari, iz kojih stranaka i odakle su započeli 4 rata u proteklih 20 godina. Kada im ponestane novca uvek posegnu za tuđim. Sada bi da nas ukinu, nakon 94 godine pljačke i ponižavanja. To neće proći, ni po koju cenu.

  • Obrad

    30.01.2013 17:30
    Sramota
    Stvarno sramotni i provokativni plakati!! Najmanje što nam treba u ovim vremenima su nova ratna žarišta, koja verovatno neki političari priželjkuju !
  • 30.01.2013 17:00
    Malo sutra tebi
    @Starlights
    Vi da ste zaista to za šta se predstavljate i da ste bili tamo gde kažete, ne bi ste bili čovek tako tako ograničenih shvatanja i ne bi ste posmatrali situaciju kao takvu crno-belu. Opet iskrivljavanje situacije, niko se ne separatiše već samo odgovara na velikosrpska decenijska ugnjetavanja prava APV. I da, ako ste bili u Briseli kako kažete objasnite nam kako prave autonomije funkcionišu a ne one "na papiru#...
  • 30.01.2013 16:26
    @Жика - Бачка

    Jug je geografski pojam, Bačka geografsko-politički. Etnička pripadnost je deklarativna nenaučna kategorija, bazirana na plemenskom i krvnom srodstvu. Etnički možeš da bude šta god da kažeš da jesi, kao što napuštena beba kojoj se ne zna poreklo postaje etnički ono što su joj usvojitelji, ako se uopšte etnički izjašnjavaju, što ne radi niko u civliziovanom svetu već vekovima. Postoji samo državljanstvo tj. nacionanost kao formalno-pravna kategorija.
  • Жика

    30.01.2013 15:51
    Бачка
    Ево ја сам етнички сад јужни Бачванин и ја се залажем за Републику Јужну Бачку, унутар Републике Војводине која је унутар Републике Србије. Као филм Inception са Леонардом Ди Капријом. Сан унутар сна који је унутар сна.
    Шта да радим, морам мало да се спрдам јер и ови плакати су спрдња.
  • Starlights

    30.01.2013 14:51
    Moze al' malo sutra
    Dragi moji separatisti.

    Kao vojvodjanski Srbin, visoko obrazovana osoba (ako se dve fakultetske diplome, jedna ovde , druga francuska, mogu tako zvati) i osoba koja postuje sebe , svoju porodicu, drzavu i narod kojem pripada zelim da kazem sledece :

    1. Srbija je pogresno vodjena drzava, koja je veoma tesko prosla , tj jos uvek prolazi kroz tranziciju. Glupani koji su vodili ovu drzavu su zarad sitnosopstvenickih interesa/ naloga stranih poslodavaca/nalogodavaca stvorili od Srbije centralizovanu drzavu.
    To je naravno pogresno + siromastvo = veoma plodno tlo za delovanje raznih stranih obavestajnih sluzbi koje pod plastom demokratije i ljudskih prava (a verujte mi znam sta pricam, proveo sam par godina strasbourg - brisel) , guraju separatizam najgore vrste kroz svoje poslusnike.

    2. Shodno tome, a ovo sto cu vam reci je i misljenje velike vecine ljudi medju kojima se krecem... Ako nastavite sa ovim moguce su dve alternative:
    a. Da se jedna normalna ideja decenralizacije drzave potpuno urusi jer ce je svi identifikovati sa budalama tj. sa vama dragi separatisti i time ste ucinili medvedju uslugu kako sebi, tako i ap vojvodini a i drzavi srbiji.

    b. Da izazovete narodni bunt i linc vas i vasih istomisljenika. Separatista u ovom momentu u vojvodini ima lets say 5-10%, sta mislite na sta ce to da ispadne??
    Opet biste time napravili medvedju uslugu svima: vi biste verovatno pogubili glave ili bili proterani, narod bi se max zakrvio, suverenitet drzave srbije bi bio ugrozen zbog arlaukanja vasih donatora , itd.

    U obe opcije svi gube, niko ne dobija.

    Savet: Okanite se gluposti. Ako vam je vec vojvodjanski identitet bitniji od Srpskog (sto je meni potpuno neshvatljivo, pretpostavljam da vecina vas separatista ima i ostale krize identiteta, tipa seksualnih , socijalnih, itd.), kroz politicki sistem i institucije drzave se borite za ono u sta verujete i to UMERENO. Ako se budete borili za separatizam, verovatno cete napraviti problem svima, prvo sebi a ako se budete borili za normalnu regiju, pokrajinu koja cuvanjem svojih specificnosti jaca drzavu Srbiju a ne slabi je , onda cete , mozda cak imati i moju podrsku.

    poz
  • Vojvođanin, ali pravi

    30.01.2013 14:34
    @Scotch Bonnet
    Verovatno sa istog mesta kao i vama. Neko pametan finansira dve fašističke struje da se malo međusobno bockaju, a taj uživa u nestabilnom društvu i svemu što ono nosi.

    Jedino ne znam šta mi normalni da radimo i kako da se izborimo sa svima vama.
  • Neko glasan

    30.01.2013 13:38
    Pera paor
    Kako ste posijali, tako sada žanjete, ništa neočekivano. Mnogo ste se izbezobrazili, pa napadate i ukidate sve što je vojvođansko, sada kada vam je napokon neko zube pokazao-fašisti, koministi, separatisti... Samo to umete? Dalje prste od vojvodine, tek ćete da vidite bunt kada se paori udruže, neće vam ondak ni našisti ni dveristi i Antić i ostale mutljavine pomoći...
  • Neko glasan

    30.01.2013 12:56
    Groblje
    Sasvim očekivana reakcija, dozlogrdilo narodu, pa nije Vojvodina groblje pa da se prodaju grobne parcele bilo kome ko dođe i ponudi najvišu cifru. Da je grobar studirao, znao bi to... Šta je tražio, to je i dobio!
  • Neuki Vojvođanin

    30.01.2013 12:48
    Lajavci
    Na čijem su spisku? Pa na tominom i vojinom, vučkovom, šta mislite narode, od strane vlasti plaćeni lajavci... Pa zašto se ne izjasne javno kakav je stav o tome, kalkulišu i osluškuju komentare. Najlakše je svaki vid pobune okarakterisati separatizmom, a da nije nekome palo na pamet da je narodu Vojvodine dozlogrdilo više ovo kolonijalističko sr***e, i da, kolonijalizma su se morali odreći mnogo jače sile od Srbije, tako da... Odbijte više od crnice vojvođanske jer ste nam firme rasprodali i to nam je sve što je ostalo!
  • Scotch Bonnet

    30.01.2013 11:46
    @ Covek
    A odakle DVERI-ma, NASI-ma, Obrazu, Stroju, Krv i Cast, novac?

    Ko njih sponzorise? Na cijem su oni platnom spisku?
  • Seljak 2

    30.01.2013 11:37
    Uslovi
    Što meni ne daju zemlju pod tim uslovima, ovi arapi će uništiti nas vojviođanske seljake, ja kao srbin vojvođanin osećam se kao građanin drugog reda. Tačno je da nemaju prava to da rade... Ovo je prvi bunt kolonijalistima za 20 godina i ja ga pozdravljam!
  • Seljak

    30.01.2013 10:40
    Diploma
    Šta više reći kada nama seljacima soli pamet čovek koji ima diplomu kao i ja što radim zemlju i hranim stoku. Znači, prodam hektar zemlje i eto mi diplome kao predsednikove :-)
  • Suboticanin

    30.01.2013 10:34
    Ustav
    Prvo treba ako se već piše o ovoj temi u negativnom kontekstu, upoznati se sa time šta Ustav Republike Srbije garantuje Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Time bi se sošlo do saznanja da Sadašnja Vlada ne poštuje sopstveni ustav-najviši pravni akt sopstvene države! Republika Pokrajini već 7 godina ne isplaćuje obaveze, time je zaustavljena Građevina, unakarađene su subvencije za poljoprivredu, svi fondovi Nacionalnih manjina itd. A da ne pričamo o tome koliko Srbija i Vlada NEMA USTAVNA OVLAŠĆENJA da prodaje vojvođansku zemlju! Naravno, čim se neko pobuni-Separatizam! Najlakše je tako, e pa neće moći, ide sve u Brisel, pa ako ne dqate milom, daćete silom!
  • Suboticanin

    30.01.2013 10:11
    Subotica
    Ja nisam ni za kakve nove granice niti odcepljenje ili separatizam i mislim da ove plakate nemaju veze sa tim, ali za autonomiju jesam i svi moji prijatelji i rodbina jesu! Treba prikazati pravo stanje narodu, dajte više dosta nam je ovoga javašluka i dobošarenja sa Vojvođanskom imovinom. Neka pokažu narodu ko su, da li imaju mlad i školovan kadar i da li su vojvođanski interesi u pitanju ili samo njihovi džepovi. Ovi svi na vlasti su već okrvavili ruke ili imaju gomilu putera na glavi. Već 20 godina čekam da bude bolje a oni tretiraju Vojvodinu kao srpsku koloniju, e pa neće tako sigurno biti bolje, probajmo autonomno!
  • Ivan

    30.01.2013 09:18
    Bravo Sremcice
    Sremcice bravo za komentar, svaka ti je na mestu!
  • Ivek

    30.01.2013 09:08
    Ukratko
    Najlakše je ljude slobodarskog duha i borce za svoja prava zagarantovana ustavom - nazvati aeparatistima... Takva propaganda velikosrpske vlasti je i dovela do raspada, naravno da nijedna bivša republika nije htela dalje sa njima, ništa se silom ne postiže.
  • HmHmHm

    30.01.2013 08:52
    Чији новац стоји иза тих захтева.
  • Covek

    30.01.2013 08:50
    Ко финансира те активности аутономаша.
  • Autonomaš

    30.01.2013 08:50
    Otcepljenje
    Dragi novosađani i drugi na portalu, ne dajte se izmanipulisati i dozvoliti da pojedinci zaduženi da satanizuju akciju uspeju u nameri. Radi se o sistematskoj opstrukcji prava zagarantovanih ustavom, nije niko ni za kakvo odcepljenje. Traži se samo ono što pripada Pokrajini, čak ne mora ni da se zove Republika, dovoljno je jaka Autonomna Pokrajina Vojvodina koja ne dozvoljava otuđenje imovine na neustavan način od strane republičke vlasti.
  • Brzina

    30.01.2013 08:48
    Не знам ко стоји иза тих захтева, али знам да грађани не стоје.
  • Sale

    30.01.2013 08:46
    Sremac
    I moj kraj da postane respubljique!
    Srem Sremcima!
  • 30.01.2013 08:30
    Zloupotreba
    Još jedan naslov zloupotrebe i iskrivljavanja... Niko na plakatama pa ni iz partije koja stoji iza nje ne govori ni o kakvom cepanju, odvajanju od Srbije. Reč je samo o protestu protiv nasilne kolonijalističke politike Beograda prema Vojvodini-ništa više! Vojvođani, ujedinimo se i zaustavimo prodaju naših kombinata plodne crnice Šeicima!
  • Separatista

    30.01.2013 07:34
    @Anonimus - Kvazi vojvodjani
    Anonimus - Kvazi vojvodjani:

    "Na popisu se videlo koliko se ljudi izjasnjava kao vojvodjanin,ukratko statisticka greska."

    Vojvodjanin nije etnicka pripadnost, kao sto nije ni Bosanac ili Licanin. Tako da to sto me malo gradjana Vojvodine izjasnilo da su Vojvodjani apsolutno nije argument.

    "Pitanje za separatiste,posto drugog naziva za to nema,dali ste spremni zarad nekolicine politickih pacenika ciji su rejtinzi stranaka mizerni da zaratite bilo verbalno bilo fizicki sa svojim ne istomisljenicima,koji mogu da vam budu braca,komsije,rodbina,prijatelji.Dali su politicki pojeni vredni zivota,jer da se razumemo nikada se u istoriji nije desilo da je neko pravio drzavu u drzavi bez prolivene krvi...Razmislite o tome..."

    - Zasto milis da je Separatista pogrbna rec?
    - Mi se ne obracunavamo fizicki sa neistomisljenicima jer smo civilizovani ljudi. A da moze bez prolivane krvi moze, ti samo imas problem sa inventivnoscu.
  • Clan VP

    30.01.2013 07:02
    Naravno da idemo na izbore
    Pa naravno da cemo izaci na izbore, bice ih i brze nego sto mislite:)
  • Жика

    30.01.2013 03:49
    понављам
    Понављам мој коментар од раније. Људи немој те се нервирати, ово је јако мала група људи која се за ово залаже, то су мали и бедни људи. Мислим да чак и ови несретници који су се на попису изјаснили као Војвођанери, 95% њих, није за ово. Не обраћајте пажњу на ово и пустите их да мало лепе, иовако је одмах скинуто, прелепљено или поцепано.
  • Јоца

    29.01.2013 23:38
    @Clan VP - Hiljadu puta bravo!!!
    @Clan VP - Hiljadu puta bravo!!! па изађите на изборе са својом легитимном идејом и верификујте је уколико имате снаге. Снаге немате, јасно је показао попис како смо опредељени и тим је ствар завршена. Исто као што ви мислите да имате легитимитет а у ствари лечите фрустрације искомплекисраних и повампирених комунистичких функционера из комунистичке ере исто су тако легитимне идеје које износе странке за укидање територијалне аутономије севера Србије из разлога што не постоји у свету пример да је један исти народ у једном делу више или мање аутономан о другог дела истог народа а већински народ на северу Србије јесте Српски. Према томе, мислим да овим отварате управо ово друго питање и које долази на дневни ред. Ваше идеје су у најмању руку безвезне и ко зна чије и у чијем интересу, у интересу народа нису сигурно и према томе не увлачите већину у оно што не желе. Оснујете једну нову мини комунистичку партију и именујте на пример Чанка за доживотног председника, и позовите све фаце из војвођанске декларације на челу са берисављевићем и именујте их за подручне председнике комитета, само ШТО ДАЉЕ ОД ПОШТЕНИХ ЉУДИ. Сада могу дежурни партијски коментатори да крену са минусима.
  • Ash

    29.01.2013 18:37
    @Lela
    hoces da kazes da si trudna?
  • Lela

    29.01.2013 15:44
    xxx
    Iako nisam bila pristalica ove ideje, postupci aktuelne vlasti, stvorili su malog autonomasa u meni :)
  • Stone Cold

    29.01.2013 14:48
    Od ove price o republici pa i nezavisnosti nema nista.To je samo prazna prica jer ne postoji relevantna stranka u Vojvodini koja se zalaze za tako nesto a i podrska toj ideji je mala.
  • 29.01.2013 14:37
    Republika, nego šta! Nećemo valjda pod ovakvima da živimo

    http://www.e-novine.com/fotogalerija/fotogalerija-entertainment/78214-Kia-pada-brada-raste.html
  • 29.01.2013 13:38
    Slobodna Vojvodina.
  • Omnibus

    29.01.2013 13:23
    Jednom je neko rekao: docice vreme kada ce pametan zacutati a onaj drugi progovoriti i evo ovi plakati idu u prilog tome.
  • 29.01.2013 12:54
    Kvazi vojvodjani
    Na popisu se videlo koliko se ljudi izjasnjava kao vojvodjanin,ukratko statisticka greska.Pitanje za separatiste,posto drugog naziva za to nema,dali ste spremni zarad nekolicine politickih pacenika ciji su rejtinzi stranaka mizerni da zaratite bilo verbalno bilo fizicki sa svojim ne istomisljenicima,koji mogu da vam budu braca,komsije,rodbina,prijatelji.Dali su politicki pojeni vredni zivota,jer da se razumemo nikada se u istoriji nije desilo da je neko pravio drzavu u drzavi bez prolivene krvi...Razmislite o tome...
  • 29.01.2013 12:52
    Farkaš Janoš
    Smatram da se pod hitno mora pokrenuti inicijativa za vraćanje Baranje u njene istorijske okvire i pod skute majke Vojvodine. Ta zemlja koju su Hrvati oduzeli od nas Vojvođana nam mora biti i vraćena. Predlažem da se paralelno sa referendumom oko pravnog statusa i opredeljenja Vojvođanja organizuje i referendum na kojem bi Vojvođani u Baranji dobili svoje, istorijski više nego zasluženo, pravo da budu slobodni i vrate se u okvire Vojvodine a samim tim oslobode hrvatskog jarma i Zagreba koji decenijama eksploatiše i potkrada plodne baranjske ravnice i njena bogatstva isto tako vratiti zapadni Srem s Ilokom i Vukovarom.
  • Viva Vojvodina libre!

    29.01.2013 12:12
    http://www.youtube.com/watch?v=oCXA2xkvUCI
  • Srbin iz Vojvodine

    29.01.2013 12:00
    puna podrška
    Želim nam da 2014. dočekamo u nezavisnoj Vojvodini!
  • Clan VP

    29.01.2013 11:22
    Hiljadu puta bravo!!!
    Vojvodjanska partija nije nicija i nicija nece ni biti /verovatno to i jeste problem pa ne znaju sta ce sa nama - ne radimo po diktatu/.
    Ovo ce se isterati do kraja - stajanja NEMA!
    Ok, nismo mnogobrojna partija, ali je ideja velika i slobodarska, i da budem iskren sve nas je vise, dok neki vicu i pisu kako nas nema /nastavite, kao boga vas molimo, radite nam dodatnu kampanju sa vasim seljacenjem/. Pare slabo - ali volja jaka, i ne resavaju izbore pare nego ljudi, nase je da ostanemo to sto smo. Vojvodina je dobila svoje Republikance i svim rodjenim Vojvodjanima vrata su otvorena, ostali neka slobodno guslaju i zaurlavaju, za drugo i nisu rodjeni:)
    Zivela Vojvodina Republika!
  • B

    29.01.2013 11:21
    Sloboda, ali kakva?
    Ako ovo znači da će se uhlebiti rođaci i poslušnici, da nam neće uzimati Mišković i Peconi, nego Kostić i Matijević, da ćemo mesto Palme imati Batu Kan-Kana, a da će u svakom gradu i dalje biti po jedan lokalni kabadahija kao sada, onda hvala lepo, ali takva nam Republika Vojvodina ne treba!
    Ako znači da će lokalna i pokrajinska administracija, javne službe i kojekakve agencije smanjiti broj zaposlenih za BAR 50%, a da će mnoge biti i ukinute, da će se omogućiti da se pošteno radi i zaradi uz poštovanje ljudskih prava zaposlenih (a ne kao sad u Novitetu, a ranije u svim drugim firmama po Vojvodini koje su propale), ako će Republika Vojvodina biti država normalnih ljudi ma koje vere i nacije bili, onda samo napred!
    Mada, najbolje bi bilo da Srbija postane normalna zemlja, ali to ćemo teško dočekati...
  • Србин КЗБ

    29.01.2013 10:01
    за бобу
    Ти то нама нешто претиш? Ти ћеш можда на кантар да мериш ко је већи Србин? Те твоје пароле можеш да метиш тамо где нема сунца. Само тако настави, због таквих ће се сваки нормалан човек оградити вас турака. Ако ти смета што Војводина жели бити оно што јесте а не полигон вас крајишника за ратни синдром, онда се ти лепо пресели у РСК или на Космет, па брани Србе до миле воље, јер њима тамо стварно треба помоћ. Овде нам ниси потребан сине. Ај сад назад на час, срамота је. О вама што тако вичете а знам да нисте ни видели касарну, а камоли били у војсци (да не причам ратиште) мислим све најгоре. Ви сте безмуди балавци који малтретирају свој народ. Да сте икада били доле, не би тако викали, већ би било "мама тата вадите ме одавде". Зато куш. А поред мене је доле био и Роберт, Мирослав, а данас ће те ви њима да кажете да траже држављанство? А они су били крај мене. Али вас јунаке не видех, ви овде по форумима звецкате на татином компјутеру.
  • katarina

    29.01.2013 09:49
    pocelo je pocelo je............
    zivela Vojvodina i svi vojvodjani,supa je pocela da se kuva.
  • F89 W

    29.01.2013 09:15
    http://www.youtube.com/watch?v=QCQzFGJlce4

    Pametan čovek ovaj Odžić iz Vojvođanske Partije.
  • 29.01.2013 09:04
    боба
    Ову мржњу сеју они који мисле да се нису довољно накрали протекле деценије. Само сањајте љигаши и жута боранијо ВОЈВОДИНА ЈЕ СРБИЈА тако је било тако је сада и тако ће и остати. А ви затражите неко друго држављанство ако не желите да живите у СРБИЈИ.
  • Павле

    29.01.2013 08:55
    @pawlle
    "podrska , samo granica na Savi nas moze spasiti"

    Са толико путера на глави вас заиста само граница може спасити. Синдром Мила Ђукановића.
  • Sremcina

    29.01.2013 08:49
    Kako su samo pocrveneli palcevi preko noci. Mora da je Srbija jugend dobila naredjenje da iznivelise komentare i podrske kako ne bi izgledalo da velika vecina podrzava ideju o nezavisnosti Vojvodine.
    Dzaba vam deco, ne mozete sakriti nezadovoljstvo naroda u Vojvodini i opravdavati bahatost Beograda.
    Pravite iste greske kao i sto ste pravili u hrvatskoj, bosni i kosovu. Nista niste naucili i zato cete biti kaznjeni.


  • Samo pitam

    29.01.2013 08:42
    Jel ovo canak finansira iz senke?
  • Mastodont

    29.01.2013 08:36
    @Banacanin
    'one Dveri same su osvojile vise glasova od ovih svih zajedno'.

    Koliko se ja sećam, LSV 11%, SVM 6%, a Dveri ispod cenzusa, čak i DSS nepunih 6%. Ili ti koristiš neku drugu disciplinu umesto matematike za svoje tvrdnje?
  • KALEM

    29.01.2013 08:25
    Sve me ovo podseca na devedesete i parole od Vardara do Triglava pa znamo gde nas je to dovelo tako da i ovi plakati ne vode nicemu dobrom i da ti ljudi iz Vojvodjanske partije imaju imalo morala nasli bi drugaciji nacin da se izbore za svoje politicke ideje.
  • ANKA

    29.01.2013 08:00
    Ovi plakati su jeftin nacin da se uberu neki politicki poeni.
  • Milan

    29.01.2013 07:53
    ?
    Vojvodina će uvek biti deo Srbije, i ne mogu da shvatim ljude koji žele da naprave od Vojvodine novo Kosovo !!
  • 29.01.2013 07:43
    Vojvođaneri
    Ajde da vidimo i to čudo,kako misle iz ,,fotelje" ha ha ha ha .Ili neko drugi da za njih obavi ,,posao".Treba dupe da oznoje dobrooo.Lenjivci, samo pričaju trte mrte ,ovo ono ,daj nedaj ,oće neće.A kad treba više kev kev kev.Te ajte niste ozbiljni nimalo,kao kakva dećurlija.
  • JOLE

    29.01.2013 07:41
    Dok ceo svet ukida granice neki zele opet da ih postave. Dok ceo svet moli za mir neki bi da naprave tenzije i rat. Verujem u Vojvodjane, u njihovu pamet i mudrost i da ce shvatiti ove parole kao samo marketing neke male stranke koja zeli da skrene paznju na sebe.
  • Nisam prorok

    29.01.2013 01:58
    Ali budućnost će biti ovakva
    Evo citata iz jedne druge vesti - izjave direktora Kancelarije za Kosovo: "Niko iz Srbije neće građane u pokrajini primoravati da postanu deo države koju ne žele i države koju ne priznaju, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju." Samo tu stavite umesto Kosovo Vojvodina i problem je rešen! Daj Bože da se to ostvari mirnim putem, bez učešća NATO, daj Bože da Srbija shvati da ide pogrešnim putem još od 8. sednice.
  • Jeremija

    28.01.2013 23:51
    IZVINJENJE !!!
    Izvinjavam se svima koji citaju(ili su citali) komentare na ovu vest , jer sam oko pola 4 (juce 28.I) napisao u naslovu " p... pa na F..." .
    Molim administratora/modratora da objavi ovo moje izvinjenje , jer naravno nijedan normalan covek nije za rat pa ni moja malenkost . Nazalost bio sam ponesen vescu ...,ali moje misljenje se nije i nece promeniti :
    ZIVELA REPUBLIKA SLOBODNA VOJVODINA !
    Hvala.
  • Saša

    28.01.2013 23:31
    Hip Hip Hure
    Ajd ajd fala bogu!
  • Sofi

    28.01.2013 23:28
    u ime svih nas
    Preci su mi se borili za Vojvodinu sa maticom Srbijom i to je nešto što je živi u nama i sa nama. Ovi , od nas "starih" , mogu da dobiju jedino prezir .
  • Жика

    28.01.2013 23:09
    не обраћајте пажњу
    Немојте уопште обраћати пажњу на ове плакате. Прво, како су стављени тако су и поцепани и опет ће бити ако буду стављени, јер у Новом Саду НИКО неће ваше сепаратистичке идеје. Ово је веома мала група људи, која не заслужује ни да се пише о њима а камоли да се спомињу било где. Немојте обраћати пажњу ни на коментаре овде, јер то би значило да је много људи за независност Војводине и ове идеје Републике. Истина је да нико сем јако мале групе од стотинак људи је за ово (и то не због идеје него похлепе) и опште је познато да једно те исти људи под различитим надимцима остављају ове сепаратистичке поруке и опште је познато да постоји машинерија људи из неких странака, знате ко су те, која је задужена да лупе плусеве за овакве сепаратистичке коментаре а негативне оцене за било шта што не заговара њихово, да ли то биле псовке или рационалан одговор, али ако им не прија, не може да прође.
  • Vladimir

    28.01.2013 22:48
    Ne samo plakatima...
    ...već srcem i dušom :)
  • 28.01.2013 22:09
    samo vi putujte
    Srbija sa Kosovom,malim delom Albanije, Crne Gore i delom Bosne oko Visegrada, a bez Vojvodine i beogradskog pasaluka je bila uvek prva prava Srpska drzava za vreme Nemanjica i Cara Dusana ostali su svi bili krpelji koji su se posle Prvog svetskog rata ujedinili da bi dobili svoju nezavisnost da bi sad ti isti kao i Hrvati i Slovenci trazili svoju sopstvenu drzavu. Da nije bilo nas Slovenija bi pripadala Italiji, Hrvatska Madjarima i Austriji a tako isto i Vojvodina kao i deo Bosne i Hercegovine. Oni koji su hteli posle Prvog svetskog rata Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca nisu bili Srbi ispod Save i Dunava nego vi svi danasnji izdajnici koji ste zahvaljujuci nama oslobodjeni od okupatora. Ako ne verujete pitajte svoje pretke ko je najvise zeleo posle Prvog svetskog rata Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. Zna se ko je imao najvise koristi od toga i ko je u to vreme jedini imao sopstvenu drzavu. Vratice se vreme kada ce prava Srbija biti kao za vreme Nemanjica i Cara Dusana, a vi ostali ko zna sta ce biti svama ali sigurno necete imati sopsvenu drzavu. Sto se tice beogradskog pasaluka u njemu ima i vas Vojvodjana, Hrvata, Crnogoraca, Srba, Bosanaca, Bosnjaka, Hercegovaca, Albanaca itd. tako da ako mislite da neko krade od vojvodine kradete vi svi, a mi ispod Save i Dunava ne dobijamo od vas nista.
  • 28.01.2013 21:15
    DD
    Vise ne prepoznajem Vojvodinu, ne znam sta se desava sa ljudima, svi su pomahnitali.
  • 28.01.2013 20:47
    Hahahaaaaa
    Slobodno se vi samo odvojite i Beograd mozete da uzmete. Imamo da vas razbijamo u svim sportovima kao i ostale slovenske izdajnike. Sto se mene tice mozete slobodno da uzivate u vasoj budjavoj neobradjenoj ravnici ali samo ako nam vrate nase Kosovo. Da konacno Srbija bude ona prava sto je uvek bila bez vas lala i beogradskog pasaluka.
  • banacanin, a ne vojvodjanin

    28.01.2013 20:33
    @TT
    nije 90% za autonomiju, vec oko 75% (tu su uracunati i separatisti)... tako kazu sve ankete i istrazivanja

    zanimljivo, da je vise onih koji su za ukidanje autonomije, nego onih za nezavisnost, a neko bi citajuci ove komentare zakljucio da je 90% Vojvodjana ne za autonomiju, vec za nezavisnost

    u Vojvodini je cak ideja republike unutar SR Srbije porazena, a jedan od njenih predstavnika je bila upravo u tekstu spomenuta stranka sa LDP-om i jos nekim manjim strankama i organizacijama...

    one Dveri same su osvojile vise glasova od ovih svih zajedno
  • Dragana Maric

    28.01.2013 20:03
    Jutros kad sam isla na posao nisam imala potrebu ni da procitam ovo, jer po tim bojama sam videla o kojoj grupi se radi. Hoce da nas uniste, kao sto sam i mislila, ali sva sreca narod je pametan, pa vidi o cemu se tu radi, a plakati ko plakati, postavljeni su da bi ljudi imali za potpalu.
  • Milojicin_mali

    28.01.2013 19:35
    sreca, sreca, radost
    Odlicno, i revizionisti trijanonskog sporazuma su sa odusevljenjem docekali ovu vesti.
  • TT

    28.01.2013 19:11
    visoki ciljevi
    nije većina vojvođana za nezavisnost i stolicu u UN, ali jeste za samostalnost tj visoku autonomiju i to ne većina nego 90%. Svakako procenat onih koji žele nezavisnost je itekako velik. Od ljudi u mom životu na koje nailazim i sa kojima kontaktiram, oko 100, bar 20 bi odmah sada glasalo za nezavisnost, svi ostali su za autonomiju. Nijedan nije protiv. Valjda zato što se ne družim sa umobolnicima.

    Vojvođani nisu nikakvi fašisti, to su samo oni koji vojvođanima lepe te etikete. U Vojvodinu je dobrodošao svako ko nije okupator i nametljivac. Ko dođe i bude dobar čovek, dobar komšija, primeran i radan, voleće ga ko svoga, a ko je đubre ne volimo ga pa nek je 100x vojvođanin onaj pravi, i dalje je za nas đubre. Da su vojvođani fašisti nikada ovde ne bi došlo i živelo toliko izbeglica. Pošten i čestit svet je dobrodošao, koji želi da doprinese okruženju a ne da ga silom menja(i to na lošije).

    Rušioci, mrzitelji i bitange nisu dobrodošle. Nikada neće ni biti.
    Vojvodini ostav'te što je njeno, ne dirajte je i uvek ćete imati prijatelje i braću. Vojvodina je uvek davala svima u SFRJ (kosovu, bosni, cg) prva je bila u solidarnosti, biće i od sada jer smo mi takvi.
    Al naše ostavite, mi tuđe ne gledamo.
  • Justina

    28.01.2013 18:52
    Može li neko da objasni
    Zašto su protiv autonomije ili žele njeno ukidanje građani Pokrajine čiji su preci došli u prvoj, drugoj a oni sami u trećoj kolonizaciji? Generacije Srba širom sveta odavno su prihvatile nove sredinu, uklopile se čuvajući svoje običaje i veru? Sve vojvođansko - tolerantno, multietničko, kulturno - predmet je animoziteta onih, naročito najsvežije pridošlih, koji jedino dobro vide u lakom zapošljavaju u našim javnim preduzećima. Da le je to razlog?
  • Vic

    28.01.2013 18:39
    kratki
    Zašto mladi i pametni odlaze iz Srbije?......Pa zato što su mladi i pametni!
  • Sosa

    28.01.2013 18:39
    Ajd da vidimo
    E, bas bih volela da vidim kako biste se snasli sa nezavisnoscu. Mislim, ama bas nikako. Nikad je ni do sada niste imali. Uvek neko nad vama, a vi, satro, protiv njega. Verbalno. Samo nesto kao umete da se busate u prsa. Bila bi vam drzava susta komedija.
  • Filip

    28.01.2013 18:00
    Odoh iz države
    Nema ovde zdravog života. Ja odoh iz Srbije.
  • MB 57

    28.01.2013 17:57
    zelim
    da radim,da jedem, da platim račune! Kome da se obratim?Republici,Pokrajini,Opštini, Mesnoj zajenici ili Sv. Petru!A,nebeske sile molim da me oslobode svih budala poput Dveri,Autonomaša,Republikanaca i kojekakvih Go*****a!
  • 28.01.2013 17:49
    O evo javio se i Sale Fašista. Sada je bar jasno kakva ekipa je u pitanju.
  • x

    28.01.2013 17:49
    @Dnk
    Druže, jako dobro se zna da mi autonomaši niti mrzimo, niti želimo zlo nekome, niti uskraćujemo nečija prava, ČAK NAPROTIV! To obično čini ona druga strana koja nikako da shvati da istorija ima čudnu naviku da se ponavlja kada iste probleme rešavaš na isti način. Kada smo mi organizovali nemire? Palili ambasade? Tukli različite? Pravili spiskove za "odstrel" itd...? NIKADA! Između ostalog, zato i jesmo VOJVOĐANI! Građani imuni na balkanski sindrom zatupljene svesti i davno prevaziđene definicije "patriotizma" koja nas samo uvaljuje u go*na! A što se tiče onih "argumenata" o referendumu, tačno je da ne bi bilo dovoljno ljudi ZA odvajanje i to nije nikakvo naučno otkriće! Ali razmislite malo o tome jer biste dobili brojku koja nije ni malo naivna. Pogotovo što bi zvanično pokrenuto pitanje odvajanja takođe povuklo i kampanju pre referenduma. Mislim da bi rezultat bio zanimljiv. Znate, kad čoveku date šansu moguće je da će je iskoristiti. A vreme je pred nama...tako da slobodno, najavite referendum! Samo ćemo dobiti još više pristalica, ne manje! Ideja živi...i što se više otimate, sve je jača. Uostalom, to živo blato nas je pojelo i na Kosovu dok smo se busali u prsa pozivajući se na neke bitke pre nekoliko vekova, koje smo takođe izgubili. I zato otvorite oči, ne gušite autonomiju, ne uskraćujte prava Vojvodini, odigrajmo pametno jednom u našoj toliko uzdizanoj i svaki put pogrešno tumačenoj istoriji iz koje nikako da naučimo nešto.
  • zabrinuta Banacanka

    28.01.2013 17:48
    Postoji ovde jedan ozbiljan problem, na koji Dragi moji Novosadjani ne obracate ,,duznu" paznju. A, sta ce biti sa SPO i Novosadskim cetnicima, da li oni moraju u slucaju VOJVODINA REPUBLIKA, da se presele na Ravnu goru, ili ce i dalje ostati na svojim funkcijama u JP.
    Stvarno sam jako zabrinuta !!!!!!!!!!!
  • MIlan

    28.01.2013 17:24
    Novi spin dragih nam drugara iz zutih redova,
    LSV se rasuo, pa ajde da unovcimo podrsku kvazi autonomasa na neki drugi nacin, cisto da imamo stalnog koalicionog partnera. Ova nova partija je samo variacija cuvene romske partije
  • Bucko

    28.01.2013 17:22
    Niko nije birao da li će se roditi kao Srbin ili M
    Vojvodina se voli i nosi u srcu! Drag mi je svaki stanovnik Vojvodine bez obzira na naciju, veru ili na to kada je došao. S druge strane, nacionalisti su najveće zlo. Iza njih ostaje mržnja i nepravda. Stalno traže neprijatelje i kavgu. Mržnja caruje njihovim životima. Ne dajmo im Vojvodinu!
  • sale novosadjanin

    28.01.2013 17:17
    ovih lepih plakata
    nije bilo na telepu !
    ne brinite-bice u petak !!!!
  • dnk

    28.01.2013 16:49
    Kad je u Vojvodini pocela ovolika mrznja izmedju ljudi, pa nisu ovo devedesete pa da se pobijemo na ulici pa da vidimo ko je jaci. zalosno
  • Milan

    28.01.2013 16:35
    Autonomasi
    Jako ste smesni :)) dajte vise taj referendum, pa da se vidi realno stanje.
  • 28.01.2013 16:29
    Je l da?
    prst gore-prst dole
  • Sremcina

    28.01.2013 16:29
    Mozete da kritikujete Vojvodjansku partiju koliko god hocete ali od nekuda se mora poceti. Vojvodjanska Partija je prva pocela a koliko mi se cini bice tu i podrske od drugih. Vreme, politicke okolnosti i volja naroda ce pokazati svoje.
    Ni za vase patriJoCke stranke se nije nista znalo dok vesti o raznim malverzacijama, kradjama i bahatoscu nisu isplivali medju javnost i medije. Ima i gorih partija koje su nekad bile najjaca partija u Vojvodini, gde je lider na televiziji delio sendvice, proterivao domicilno stanovnistvo po Vojvodini i cinio ratne zlocine. Sada je u Hagu a od stranke je ostao kusur od SNS-a. Nemojte nikad potcenjivati male igrace jer cesto mali igraci imaju tezinu velikih.
  • pawlle

    28.01.2013 16:27
    podrska , samo granica na Savi nas moze spasiti
  • Гојко, Репбулика Српска

    28.01.2013 16:25
    Главни град Републике Војводије !
    Грађани и грађанке репбулике Војводине да ли би подржали да главни град Ваше републике Буде Зрењанин ?
  • 28.01.2013 16:12
    zabraniti
    Ajmo da se zabrane NASI i nesmetano cepaju Srbiju VASI ,kakvi umovi !?
    Slazem se da ima razlike ali se slazem i da drzava Srbije mora da uvede red,zakon inace bahati pojedinci mogu izazvati nerede cak i patnje postenih, lojalnih i treba razmisljati o tome !
  • 28.01.2013 15:54
    Slobodna Vojvodina
    Bravo...bravo zivela Vojvodina Republika!!!!
  • anonimus

    28.01.2013 15:45
    pocelo je!
    pocelo je,neka nam je svima sa srecom sta god se desi
  • 28.01.2013 15:43
    @mile
    100 pluseva da mogu da ti dam, dobio bi. Hrana za majmune, a narod se prima!
  • OLLY

    28.01.2013 15:28
    Na celu Vojvodjanske partije je Aleksandar Odžić, nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ova recenica dovoljno govori jer ako je na celu Vojvodjanske partije nekadasnji funkcioner LSV-a onda mora da je rec o postenoj stranci. Sarkazam je u pitanju, naravno.
  • semtex

    28.01.2013 15:24
    @Republikanac
    Moze takodje da postane neregistrovana odlukom ustavnog suda,isto kao i Nasi,i oni su registrovani ali nemaju pravo da rade bilo sta protiv ustavno.
  • semtex

    28.01.2013 15:21
    @Deda Vlajko
    Nece deda,druga strana nema potrebnu tezinu da bi prevagnula klackalicu,jos joj noge vise jer kao sto vidis po programu nisu na zemlji.Ostaje im samo info 021 da nam lupaju minuse koliko im traje radno vreme u stranci;)
  • TT

    28.01.2013 15:12
    došla maca na vratanca
    ovoga će biti sve više, i treba da bude.
    Može i SU da bude glavni grad, nemam ništa protiv. Vojvodina će biti razvijena zemlja i imaće dobru infrastrukturu i komunikacije, tako da ćemo moći da podelimo vlast u više gradova ne mora sve biti u NS, komunikacija je preko žice i kraj, tako je i jeftinije. Glavni gradovi će biti mitrovica,pančevo,kikinda,zrenjanin,sombor,ns, subotica... a jedan ćemo uvek uzimati za reprezentativni smisao.

    Samo je dizajn trebao biti drugačiji jer ovako kad čovek pogleda prvo mu brazil pada napamet.

    Kada pridobijemo (€,$,%) ključne ljude iz SPC, više niko od raje neće imati problem sa konceptom Vojvodine.
  • Djole

    28.01.2013 15:12
    Pitam se ko je finansirao ovu akciju Vojvodjanske partije jer cisto me zanima koliko kosta dizanje tenzije u regionu?
  • LENKA

    28.01.2013 15:03
    Prvi put cujem za Vojvodjansku partiju. Toliko su jaka partija da koliko znam nemaju nijednog odbornika u Novom Sadu i nijednog poslanika u Skupstini Vojvodine. To dovoljno govori koliko Vojvodjani podrzavaju ovu partiju.
  • 28.01.2013 15:01
    Traže? Pa nek probaju na Guglu, tamo je možda i nađu..
  • Novosajanin

    28.01.2013 14:52
    Svaka cast!
    Sve pohvale za Vojvodjansku partiju!
    Konacno da se neko uzdigao i pogodio u centar, dosta nam je mlohave politike iz Banovine. Puna podrska za VP, sigurno prolazite sa ovom idejom na sledecim izborima:)
  • Kimi

    28.01.2013 14:52
    vidi raja sto se napalila zbog nekoliko postera... a do danas nisu ni znali za Vojvodjansku partiju i Odzica

    da je to radila stranka snage DSa ili SNSa pa da se i zabrinem, ovako mogu samo da se nasmejem
  • Kamamama

    28.01.2013 14:51
    Gradjani Novog Sada su dovoljno pokazali za sta su, poskidali su sve plakate koji su postavljeni o gradu...
  • banacanin, a ne vojvodjanin

    28.01.2013 14:32
    pripadnike ove male beznacajne stranke, za koju glasaju samo posteri ovog portala, zatvoriti zbog krsenja Ustava drzave
  • Jeremija

    28.01.2013 14:30
    p... pa na F...
    Hocu i ja da se uclanim u ... :-))
    Oooooo , DA !
  • zpz

    28.01.2013 14:17
    da
    da
  • paja

    28.01.2013 14:15
    konacno prava vest.Zelim da Subotica bude glavni grad Vojvodine! Mislim da je to najrealnije resenje.
  • Prcko

    28.01.2013 14:10
    Faljgeljizacija
    "Jel ovo na slici zblanuti Fajgelj?"

    Jeste Faljgelj. Nema bi on imao ništa protiv da je plakat pisan ćirilicom, al' ovako...
  • Petar

    28.01.2013 14:09
    Hoće Deda Vlajko, hoće. Neće biti ni prvi, ni poslednji slučaj da se normalan rastane od ludog brata. Jer pogledajmo političko stanje danas u Srbiji - protiv autonomije su najglasniji oni koji su prekjuče ubijali i vodili ratove za teritoriju, juče krili svoje zločince, a danas prave spiskove. Nažalost, to podržava i veliki broj nerealno emotivnih građana. Nasuprot njima, za autonomiju su manje-više razumni i normalni ljudi, potpuno nemilitantni, koji svoja oduzeta prava traže najmirnijim mogućim putem.

    Mada je teško poverovati da će se takvim pristupom bilo šta promeniti, ipak je bitno da postoji i da se uvećava broj građana koji shvataju da je sa bolesnim ludakom prestalo biti moguće civilizovano razgovarati i da ga prisebno i bez preteranih emocija treba smestiti u ustanovu. Beograd i njegova politika odavno su se pretvorili u skupinu krvoždernih monstruma s kojima je jedino preko rešetke bezbedno komunicirati. Jeste to naš brat s druge strane, ali priznajmo sebi da je bolestan i nastavimo sa svojim životima.
  • Djura

    28.01.2013 14:03
    Kada pukne svi cete se pitati "kako je moguce da smo bili toliko glupi" kao i u prethodnom ratu koji je bio nedavno ali ljudi svasta zaboravljaju... I zasto se na svaki moj lajk na komentar zabelezi i dislike i obratno?
  • nesa

    28.01.2013 14:02
    Svet je lep kada sanjamo....
  • haha

    28.01.2013 13:52
    Jel ovo na slici zblanuti Fajgelj?
  • 28.01.2013 13:52
    Jovan
    Novi projekat Nenada Čanka i njegove bulumente..LSV se gasi a ide se na novu prevaru građana Novog Sada..
  • 28.01.2013 13:50
    Ravnopravan odnos Srbije i Vojvodine je isto kao i ravnopravan odnos između Srema i Vojvodine.
  • Mirko i Slavko

    28.01.2013 13:49
    ne secam se
    ..da je ta stranka izasla na izbore i osvojila koju kolicinu glasova..
    Inace bi mogli Mirko i Slavko okaciti plakate i reci trazimo to i to..
    Ko trazi, ko su predstavnici, koliko imaju podrske?
    Zasto se ljudi pene oko ovakvih nebuloza. Neka ta stranka lepo demokratski izadje na izbore i osvoji podrsku biraca. U sta cisto sumnjam. Pa nek onda trube kako su obespravljeni.
  • Limanlija

    28.01.2013 13:46
    Konačno!
    Prof. Komšić je rekao da su Vojvođani racionalni. Ćute i trpe dok ne dogori do nokata. Izgleda da je dogorelo.
  • blue yellow green

    28.01.2013 13:45
    tako vam i treba
    Kuvali ste, štipali ste, gurkali ste, podj**avali ste, evo vam posledice. Šta ste vi mislili, da ćemo 20 godina sedeti i slušati vaše gluposti? I naravno očekujem srbofašiste da zapravo Vojvođane proglase za fašiste jer, eto, zli Vojvođani iz čista mira lome grad.
  • Scotch Bonnet

    28.01.2013 13:44
    Money
    Deda Veljko da smo isti narod ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

    Inace kad se vec pozivate na neko sponzorstvo mogli bi da pocnete od fasistickih organizacija NASI, DVERI, Krv i Cast, Obraza ...

    Inace ja Vojvodjanska Partija registrovana politicka stranka za razliku od gore pomenutih.

    U svakom slucaju barem je krenulo u pravom smeru.

    Svaka cast Vojvodjani!
  • Humorist Komunist

    28.01.2013 13:42
    Skontao sam sta me vise nervira od cetnickih velikosrbijanaca! Ovi cetnicki velikosrbijanci sto se uvek "shale" na isti, jadan fazon. Kao: Оћу ја да оцепим моју собу кад се већ делимо, хахааха. Независни Банат, Срем... ахахахах!

    Sto mrzim kad neko ne sme lepo da kaze da je cetnik iako je to ne samo bezbedno nego i pozeljno...
  • 28.01.2013 13:37
    podrska. da malo osvanu i plakati bez lesinara, cetnika, ratnih profitera...nisu slucajno Vojvodjanske boje plava zuta i zelena, mi smo miroljubivi, samo zelimo slobodu
  • Deda Vlajko

    28.01.2013 13:32
    Zar će isti narod da se deli u dve države?
  • sarcastic

    28.01.2013 13:31
    Liman traži odvajanje od tzv. republike Vojvodine, da se konačno stane na put ugnjetavanju limanske nacije od strane vojvođanskih patrijota i otimanju našeg novca. Liman država!
  • mile

    28.01.2013 13:27
    Kako neko normalan i pametan može da poveruje u ove plakata-izjave i dešavanja oko Vojvodine meni stvarno nije jasno? Kao da neko veštački pravi novu krizu jer političari nisu sposobni da nas izvuku iz rupe u koju su nas ubacili. Ja ne glasam za autonomiju, nego za opšti protest, lustraciju političara i nove ljude na vlasti, pa neka to bude Vojvodina, Srbija ili Tunguzija.
  • Правна Држава

    28.01.2013 13:25
    Шта то беше
    Испитати ко финансира ово противуставно деловање и одмах забранити ове такозване покрете.
  • Nemanja

    28.01.2013 13:22
    republika
    Poslednjih deset godina su veoma jaki na parolama.
  • 28.01.2013 13:21
    x-er
    A, jao. Kako su ružni plakati. Ko vam je to dizajnirao? Jetrvin mali, talentovan, "razume se u kompjuter"...
    Javašluk do bola.
  • Republikanac

    28.01.2013 13:19
    Los naslov
    Ne traze plakatima kako to naslov sugerise vec zdravim razumom, Vojvodjanska stranka je registrovana stranka!
  • milica

    28.01.2013 13:13
    mogu samo da lepe i nista vise..
  • x

    28.01.2013 13:13
    "Ravnopravan odnos Srbije i Vojvodine u složenoj zajedničkoj državi, i za donošenje novog Ustava u kojem će Vojvodina biti definisana kao republika u sastavu složene države Srbije."

    Ulepša mi dan ova rečenica! :) Sva sreća pa imamo razne "zveri", "naše", "treće srbije" i ostale nacional-socijaliste koji ubrzavaju sve to. Samo napred! :p
  • 28.01.2013 13:11
    Одакле новац за плакате?
  • 28.01.2013 13:04
    Bice to divan dan kad sunce osvane nad granicnom kontrolom na Pancevackom mostu...
  • Dare

    28.01.2013 13:02
    Zanimljivo!
    Dozlogrdilo ljudima vise! Izlaza nema, idemo u ponor, misiju rupu. Sve dublje i dublje.

    Dok narod jednoglasno ne uradi nesto povodom tog pitanja! Oni(vlast) ne mogu protiv nas, jer bez nas su nista. A mi smo nazalost ljudi koji cute i trpe, no poceli smo da pucamo po savovima.

    A kad pukne ? Bice interesantno !
  • lud&zbunjen

    28.01.2013 12:57
    BIS!
  • Zajedno

    28.01.2013 12:55
    Tako je,za REPUBLIKU VOJVODINU!!!!!!!!!!!!
  • Vojvodjanin

    28.01.2013 12:55
    Vojvodina Republika
    TOOOOO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna